27 juli 2023
15:00

IK Vista

Stark första halvlek räckte inte mot Vimmerby

Till gruppspelets andra match anlände Filip Olofsson från 09:orna. För motståndet i andra matchen stod arrangörslaget Vimmerby IF som i sin första match besegrade Tingsryd med 3-1. Matchen mot Vimmerby spelades på naturgräs, ett gräs som fick sig en rejäl dusch när himlen öppnade sig och domaren tog beslutet att låna Habo IF:s tält och trycka in båda lagen, samt sig själv under. När regnet lättade blåste han igång matchen.

1:a halvlek
Det var ett rejält taggat Vistalag som mer eller mindre chockade hemmaspelarna. De rödklädda kom i anfall efter anfall och skapade en del halvchanser. 13 minuter in i matchen kommer Filip "Frälsaren" Olofsson igenom och skjuter in bollen till 0-1. Vista kontrollerar det mesta av matchen även om man bjuder Vimmerbyarna på ett par chanser, som Jonathan i målet avvärjer med viss möda. Olle får sedan en ypperlig chans att göra 0-2 efter fint inspel av Wide, men får tyvärr ingen klockren träff. De svartklädda motståndarna är märkbart frustrerade när lagen går till pausvila med ställningen 0-1.

2:a halvlek
Vimmerby kommer ut som ett annat lag till andra halvlek, slår fler längre bollar och sätter högre press. Trots det känns det ändå ganska lugnt. Fem minuter in i halvleken kommer dessvärre kvitteringen till 1-1. Vimmerby får luft under vingarna och spelar upp sig än mer och lyckas också få in tvåan och trean. Vistaspelarna spelar lite mer slarvigt men lyckas ändå ta sig till en del bra lägen men alltsom oftast går bollen tätt utanför målramen. Wide får en kanonträff med ett par minuter kvar och Vista ligger på för att kvittera. Man får en dubbelhörna i slutet men tyvärr vinner hemmalaget bollen och kan kontra in slutresultatet 4-2.

Vi mötte ett betydligt bättre lag än i första matchen och spelar väldigt bra fram till kvitteringen. Återigen spelar vi bättre än siffrorna visar och sett över hela matchen hade ett oavgjort resultat speglat matchen bättre. Men i slutändan handlar serverats allt om vem som gör flest mål. Chansen att bli grupptvåa finns fortfarande om vi tvålar till Tingsryd med två bollar och Brokind förlorar mot Vimmerby. Ryktet säger att det kommer att vara ett massivt publikstöd till den matchen och med publiken i ryggen är allt möjligt!